• 93 318 93 35
  • Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la.
  • Dl - Dv 8.30 - 20h

FP Dual

Formació professional Dual o en Alternaça a empreses

Què és la formació professional dual?

Amb l'objectiu de millorar la capacitat de les empreses de disposar de persones qualificades adequadament per a les seves necessitats, a Catalunya s'està implantat la Formació Professional Dual o en Alternança. En aquesta modalitat, les empreses incorporen alumnes com a becaris o aprenents, perquè es formin participant en activitats productives, de conformitat amb un pla prèviament acordat amb el centre docent.

L'empresa instrueix, tutela i avalua l'alumne, en col·laboració amb el centre docent.

L'alumne disposa d'un contracte de treball (com el contracte per a la formació i l'aprenentatge), o una beca de formació remunerada. En ambdós casos l'alumnat té alta a la Seguretat Social, amb les bonificacions i exempcions previstes.

En què consisteix?

L'FP en alternança permet adaptar l'horari lectiu perquè els estudiants cursin la formació professional mentre realitzen una activitat productiva a l'empresa.

El temps de dedicació entre formació i activitat a l'empresa podrà ser de fins a 40 hores setmanals, amb un màxim de 8 hores diàries.

Els objectius de l'alternança entre la formació i el treball són els següents:

  • Permetre un procés simultani, integrat i coordinat de formació i treball de l'alumnat de cicles formatius, entre el centre docent i les empreses.
  • Millorar la formació, la qualificació i el desenvolupament personal dels joves que inicien la seva professionalització en un determinat camp.
  • Establir una major vinculació i corresponsabilitat entre els centres de formació professional i les empreses, en el procés formatiu dels joves.
  • Oferir estímuls positius a l'alumnat i a les empreses, motivant les persones que finalitzen l'ensenyament general i tenen necessitat d'incorporar-se al mercat laboral perquè ho facin des d'un cicle formatiu amb la competència professional suficient i adequada.
fa fa-thumbs-o-up

Permet la participació activa de les empreses en la teva formació.

Realitzaràs les pràctiques amb qualitat de Treballador, amb tots els drets i deures que això comporta.

Tindràs dues possibilitats, contracte laboral o beca. Les dues amb retribució per part de l'empresa.

L'empresa participa de la responsabilitat social de fomentar la formació i l'ocupabilitat de les persones.

AF Logo

Estudia el teu Cicle Superior al centre de Barcelona. Amb grups reduïts, tracte familiar i personalitzat i la millor relació qualitat preu.

Centre Concertat i Homologat per la Generalitat de Catalunya

Informació

Estudis

Contacta

AF Centre d'Estudis
Fontanella 19, 08010 Barcelona
93 318 93 35
640 903 359
www.afcentredestudis.es